PRIDAŤ OTÁZKU

Meno * E-mail *

Telefón * Zaradenie *

Informácia o telefónnom čísle nebude zverejnená, slúži iba na interné účely pre potrebu ďalšej konzultácie. Odoslaním formuláru súhlasíte s použitím Vášho e-mailu na marketingové účely spoločnosti Legrand Slovensko s.r.o. Z odoberania newslettera sa možete kedykoľvek odhlásiť prostredníctvom odkazu na konci každého newsletteru.
Nadpis *


Opíšte kód *


polia označené * sú povinné
www.legrandforum.sk

Potrebujete poradiť?

Naše fórum už navštívilo 1 064 540 zákazníkov.

- vypínače a zásuvky

- inteligentné systémy

- vstupné systémy

- istenie a svietidlá

- predlžovačky

- iné

Ext. žaluzie

Meno: Karol Hollosy

Dátum: 13.02. 2024

Zaradenie: Valena

Dobrý deň,

aktuálne mám namontované 2ks spínača: Valena Life spínač žalúziový biely 752129 s mechanickým blokovaním

Doteraz fungovalo všetko fajn.

Minulý týždeň som si dal namontovať ovládanie zaluzii cez system Jablotron - vedla trajramiku kde sú aj tieto 2 ovládače žaluzií pribudla skrinka so 4 modulmi pre ovládanie zaluzii hore a dole. Napájaná je priamo z tých spínačov.

Na to aby mi fungovalo to dialkové ovládanie potrebujem aby boli na tých spínačoch zatlačené "STOP" spínače - vtedy viem zaluzie ovladat cez Jablotron. Ak tieto spinace nie su zatlacene tak cez Jablotron neviem ovladat.

Toto nám nevyhovuje z toho dovodu, ze pri normálnom manuálnom ovladani nie sme zvyknutí zatlacat tie stop tlacitka (lebo v 99% nechávame dobehnút zaluzie do koncovej polohy a teda spinac ostava zopnuty bud hore alebo dole.) Tým pádom sa nám bude stavat ze zaluzie nebudeme vediet ovladat na dialku a ani nebude fungovat automatizacii ktoru chceme ponastavovat.

Chcem sa spytat, ci by pre nas bolo riesenie pouzit namiessto tychto spinacov tlačitka - 752130. A teda ci sa daju zapojit tak, ze budu pustat el. prud k Jablotron skrinke v ich nezopnutej polohe.

Dakujem,
Hollosy



LEGRAND ODPOVEDÁ

Meno: Timotej Smolek

Dátum: 07.06. 2024

Dobrý deň,

Ospravedlňujeme sa neskorú reakciu na Vašu otázku, z dôvodu výpadku jednej z funkcii na našej stránke. V prípade, že ste nás medzičasom nekontaktovali iným spôsobom – telefonicky, kontaktným formulárom, ... a nedostali odpoveď na Vašu otázku, tak Vám nižšie uvádzam odpoveď.
Ak tomu dobre rozumiem, tak áno s tlačidlovým ovládačom na žalúzie by sa tento problém mal vyriešiť.
Tlačidlo vo všeobecnosti funguje tak, že vstavaná pružinka vracia stlačenú šipku do pôvodnej polohy, čo znamená, že Vám nemôže zostať zatlačená "Stopka", pretože tam žiadna nie je. 
Stredné tlačidlo prepúšta vstupnú fázu na obidva výstupy naraz. 
Je vhodný pre nepriame ovládanie motorov žalúzií. 

Prílohy:
- Žalúziové vypínače.pdf

V prípade ďalších otázok ma kontaktujte priamo na timotej.smolek@legrand.com alebo na telefónnom čísle +421 917 866 552. Timotej Smolek

PRIDAŤ ODPOVEĎ

Odpovede môžu pridávať iba pracovníci spoločnosti Legrand. Ak pracujete v spoločnosti Legrand, prihláste sa prosím.

Zadajte heslo